Peerkurser

Recovery Lab tilbyder kurser for dig, der gerne vil være peer – og eventuelt gerne vil være frivillig hos os. Vi er ved at planlægge udvalget af peerkurser for efteråret og opdaterer denne side, når vi har vores tilbud klar. Som inspiration kan du læse om vores tidligere/nuværende kurser her.

Peerkursus (6x3 timer)

Vi tilbyder et peerkursus til dig, der gerne vil være frivillig peer hos Recovery Lab. Du kan for eksempel blive besøgs- eller følgeven, stå for arrangementer eller være med i vores recoverygågruppe. Kurset kræver, at du er kommet langt nok i din egen recoveryproces til, at du har fokus på, at det er den andens proces, der er i fokus. På kurset arbejder du blandt andet med dine triggere, og hvad det kræver at være rummelig og til stede i en samtale med andre. Du lærer om, hvordan du passer på dig selv og den anden i relationsarbejde, og hvordan du skaber trygge rammer for andre.

Kontakt og tilmelding

Tilmelding og oplysninger om holdet kan fås hos Nanna Møller: på telefon 42 51 82 22 eller på mail nanna@recoverylab.dk

Det er gratis at deltage.

Tid og sted                          

Undervisningen stækker sig over seks mandage fra klokken 12-15.
Start: 29. januar 2018 Slut: 5. marts 2018
Sted: Vesterbrogade 53, 1. sal, 1620 København V

Peerguideuddannelse

Hvem kan deltage på peerguideuddannelsen?

Peerguideuddannelsen hos Recovery Lab er åben for alle, og det er ikke noget krav, at du har gået på vores kurser før. Uddannelsen kræver, at du er kommet langt nok til, at du har fokus på, at det er den andens proces, der er i fokus. Det er vigtigt, at du er afklaret omkring dit eget forløb, så du ikke får revet en masse op og bliver for påvirket af andres fortællinger og erfaringer. Du skal være rummelig og kunne håndtere svære samtaler.

Hvad lærer du på peerguideuddanelsen?

På vores peerguideuddannelse lærer du helt grundlæggende om recovery, og du bliver klædt på til at kunne lave relationsarbejde som peer.

På uddannelsen lærer du at sprogliggøre dine erfaringer med psykisk sårbarhed og recovery, at reflektere over det og finde dine grænser i forhold til at være peer. Nogle mennesker er nået så langt i deres proces, at alt er i en armslængde, og de kan fortæller om stort set alt, mens andre kan mærke, at det skal fortælles på en bestemt måde, eller at der er erfaringer, de ikke skal gå ind i som peer. Tilsammen lærer du, hvordan du bruger dine erfaringer aktivt i støtten.

Du lærer også om, hvordan du indgår i rollen som peer. Det handler for eksempel om at lære at spørge ind på en god måde, og hvordan du indgår i en relation, der skaber et rum for udvikling for den, du støtter.

Hvad er rammerne for peer-guideuddannelsen?

Undervisningen foregår på hold med 14 kursister og to undervisere – begge undervisere har egen erfaring med psykisk sårbarhed. Holdet kører en dag om ugen med tre timers undervisning i 15 uger.

Det er gratis at gå på uddannelsen.

Hvor og hvordan kan du bruge peerguideuddannelsen?

Med uddannelsen i ryggen vil dine opgaver være at møde mennesker der, hvor deres liv udfolder sig i lokalsamfundet og i hverdagen, da en sidste del af recovery er at blive inkluderet i samfundet. Du kan for eksempel støtte andre i at blive aktive i civilsamfundet eller give støtte i forbindelse med uddannelse, jobstart eller andet beskæftigelsesforløb.

Igennem dialog og relationsarbejde vil du finde frem til, hvilke behov og ønsker det enkelte menneske har i forhold til relevante aktiviteter og tilbud i lokalområdet. Du vil kunne starte netværksgrupper og støtte op om grupperne, indtil de er selvkørende. Det vil også være muligt, at du får lyst til være med til at understøtte, opstarte og koordinere aktiviteter med andre aktører i lokalområdet.

Hvornår begynder et nyt hold?

Sidste hold er startet op torsdag den 1. februar klokken 12-15. Kurset har en varighed á 20 uger. Der er desværre ikke flere ledige pladser.

Tilmeld nyhedsbrev