Aktiviteter

Recovery Lab tilbyder aktiviteter for psykisk sårbare, der har gennemgået kriser og har sociale udfordringer. Vores frivillige peer-guides står for aktiviteter såsom gågruppe, brætspil og kulturture. Vi lægger også hus til foredrag, workshops og sociale aktiviteter, som annonceres på vores hjemmeside, Facebookside og i vores nyhedsbrev.

Kulturpakken

Vores frivillige peers i Recovery Lab tilbyder en kulturpakke for dig, der har eller har haft psykiske vanskeligheder, og som gerne vil ud og få kulturoplevelser sammen med andre. Kunst og kultur understøtter den enkeltes recovery, selvoplevede helbred, trivsel og livskvalitet.

Vores frivillige peers har egne erfaringer af psykosocial karakter og med recovery. De er klædt på til at kunne lytte til andre og til at kunne sætte ord på deres egne erfaringer.

Vi mødes hver anden onsdag, og det er gratis at deltage – du kan deltage en eller flere gange. Vi mødes foran det museum, vi skal ind og se. Det er også muligt at følges med de frivillige fra vores adresse på Vesterbrogade 53.

 

Programmet for maj og juni er:

Den 9. maj klokken 13.00-15.00

Designmuseet Danmark

Bredgade 68

1260 København K

Designmuseum Danmark, som har formidlet design i mere end 125 år. Museet udstiller dansk og international, industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk.

 

Den 23. maj klokken 12:30 -14.00

Foredrag hos Recovery Lab

Vesterbrogade 53, 1sal

1620 København V

Foredraget handler om, hvilke støtteordninger der er for mennesker med psykiske funktionsnedsættelser på arbejdsmarkedet. Hvornår og hvordan kan du modtage et tilbud om en støtteordning – og hvad skal der til, for at du kan modtage den?

Det og meget andet kan du få svar på, når John Andersen fra Specialindsats Handicap Center for arbejdsfastholdelse i Københavns Kommune holder foredrag hos Recovery Lab.

Efter foredraget har du mulighed for at stille spørgsmål til John Andersen.

 

Den 6. juni klokken 13.00-15.00

Statens Museum for Kunst

Sølvgade 48-50

1307 København

Statens Museum for Kunst formidler dansk kunst til verden og verdens kunst til Danmark med udgangspunkt i museets samling af over 700 års kunst.

 

Den 20. juni klokken 13.00-15.00

Kunsthal Charlottenborg

Kongens Nytorv 1

1050 København

Kunsthal Charlottenborg er et af de største udstillingssteder for samtidskunst i Nordeuropa. Kunsthallen præsenterer et udstillingsprogram med internationalt udsyn.

 

Tilmelding og oplysning

Tilmelding og oplysninger om Kulturpakken kan fås hos Nanna Møller: på telefon 42 51 82 22 eller på mail: nanna@recoverylab.dk

Vi mødes hver anden onsdag, og det er gratis at deltage. Gruppen holder pause over sommeren. Første tur efter sommeren bliver den 15. august.

Workshop om livshistoriefortællinger

Har du lyst til at få en smagsprøve på, hvordan du kan arbejde med din livshistorie?

Det har du mulighed for den 15. maj 2018, hvor Ragna Heide står for en workshop hos Recovery Lab.

Livshistoriefortællinger hjælper dig til, at du kan åbne op for fortællinger om dig selv, der bryder med din sygdomsfortælling som den primære fortælling i dit liv. Det kan for eksempel være fortællinger om et trygt sted, om en person der har betydet noget for dig i dit liv eller en fritidsinteresse, du holder af.

Vi arbejder i små grupper og deler vores historier i plenum – her ser vi på flere nuancer i fortællingen om, hvem vi er og det liv, vi har levet.

Ragna Heide er underviser på workshoppen. Hun er uddannet peer og har erfaring med at stå for forløb med livhistorieforløb for psykisk sårbare i Frivilligindsatsen i Gladsaxe Kommune.

Tid og sted

Tid: Tirsdag den 15. maj 2018 kl. 15-18
Sted: Vesterbrogade 53, 1. sal, 1620 København V – det er på Vesterbros Torv over Café Obelix

Der vil være kaffe, te og frugt samt pauser undervejs.

Tilmelding og information

Tilmelding og oplysninger om workshoppen kan fås hos: Grethe Kildegaard Nielsen på telefon 21 97 70 83 eller på e-mail: grethe@recoverylab.dk

Recovery Walk’n’talk-gruppe

Recovery Lab arrangerer gåture i by og natur. Her får du mulighed for at røre dig og få udendørs sanseoplevelser, som vil gavne dit fysiske og psykiske helbred. Ofte tænker og snakker vi bedre sammen, når vi bevæger os og er udenfor, og på vores ture vil vi kunne snakke om ønsker og strategier til at få det bedre og få et godt hverdagsliv. Vi går cirka tre-fire kilometer pr. gang – men også gerne kortere, hvis dit bentøj ikke kan holde til det. Du kan frit vælge, hvilke gange du vil med – der er ingen tilmelding.

Tid og sted

Recovery-gågruppen mødes foran Vesterbrogade 53. 1. sal ved siden af Café Obelix på Vesterbros Torv.
Vi går hver mandag klokken 12.00-14.00 og hver fredag fra klokken 14.00-16.00, undtagen på helligdage.

Vi slutter gåturen af med en kop kaffe eller te i vores lokaler.

Kontakt og tilmelding

Tilmelding og oplysninger om Gågruppen kan fås hos Nanna Møller: på telefon 42 51 82 22 eller på mail: nanna@recoverylab.dk

Hyggekrogen – brætspil og socialt samvær

En gruppe af frivillige peers hos Recovery Lab mødes en gang om måneden til en social aften. Du er velkomne til at være med, uanset om du er peer eller ej. Vi finder brætspil frem – og du kan være med eller have en hyggelig snak med andre. Du kan møde op, som du er, og deltage så meget, du har overskud til. Hvis du har brug for luft, har vi en gård. Du er velkommen til at kigge forbi noget af tiden, hvis tre timer er for meget. Der er ingen tilmelding.

Tid og sted

Onsdag den 16. maj klokken 17.00-20.00
Onsdag den 20. juni klokken 17.00-20.00

Kontakt og tilmelding

Tilmelding og oplysninger om Hyggkrogen kan fås hos Nanna Møller: på telefon 42 51 82 22 eller på mail: nanna@recoverylab.dk

Tilmeld nyhedsbrev